hero

25-jarig jubileum Jaap

Nieuws/11 October 2024

Al 25 jaar maakt Jaap Orgers deel uit van ons team bij RoosRos! Een kwart eeuw vol groei, ontwikkeling en vooral sterke betrokkenheid bij het bureau. We gingen in gesprek met Jaap over zijn loopbaan en wat dit zilveren jubileum voor hem betekent.

In 1999 zette Jaap zijn eerste stap binnen RoosRos, net na zijn HTS-opleiding. Hoewel hij een baan dichter bij huis kon krijgen, koos hij bewust voor RoosRos vanwege de diversiteit aan projecten en de mogelijkheden om door te groeien. "Het bureau bood me altijd de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ik begon als tekenaar, maar al snel kreeg ik de kans om projecten te leiden en stapte ik over naar projectmanagement. Uiteindelijk werd ik gevraagd voor het bestuursteam, dat later het directieteam werd." 

Beste speelveld
"We creëren samen een speelveld waarin iedereen zijn talenten optimaal kan benutten. Dat samenwerken is voor mij een van de mooiste aspecten van mijn werk, vooral binnen het directieteam. We vullen elkaar aan, respecteren elkaars krachten en zorgen dat we samen vooruitkomen."

Teamwork is dan ook iets waar Jaap veel waarde aan hecht. "Samen kom je verder en het is belangrijk dat iedereen in het team het naar zijn of haar zin heeft. Werk moet energie geven. Ik vind het belangrijk dat talenten van collega’s goed worden ingezet en dat we rekening houden met ieders wensen. Zo stel je complementaire teams samen die passen bij het project en de opdrachtgever."

Kernwaarden van Jaap
Openheid, eerlijkheid en afspraak is afspraak zijn voor Jaap essentiële principes in zijn werk. "Fouten maken mag, zolang je ervan leert en die kennis deelt met collega’s. Dat zorgt ervoor dat iedereen groeit en dat we als team sterker worden."

Toekomst RoosRos
"Circulariteit, duurzaamheid en biobased materialen zullen steeds belangrijker worden. Ook de opkomst van AI zie ik als een kans, niet als een bedreiging. Dit gaan we omarmen. Binnenkort gaan we met het directieteam onze visie voor 2030 bespreken. We blijven vooruitkijken en samen werken aan mooie, toekomstbestendige projecten."

Met veel enthousiasme en betrokkenheid gaat Jaap ook de komende jaren met plezier aan de slag. "Werken kost energie, maar het moet ook energie opleveren. En dat is de afgelopen 25 jaar bij RoosRos zeker gelukt."