hero

Aanleggen voor de deur

Nieuws/12 September 2024

De Reeuwijkse Poort staat aan de vooravond van een belangrijke transformatie. Het bedrijventerrein krijgt een nieuwe bestemming waarin wonen en werken samenkomen. Aan de kant van de Reeuwijkse Plassen maken bestaande kantoren plaats voor woningbouw, terwijl de kantoren aan de A12 gemoderniseerd worden met meer aandacht voor groen, duurzaamheid en moderne voorzieningen.

Dit is de ambitie van De Vries en Verburg Ontwikkeling en Arvast. RoosRos Architecten heeft hiervoor een plan opgesteld. BoschSlabbers heeft een schetsontwerp gemaakt voor het gebied en het maaiveld om de haalbaarheid van het plan aan te tonen en de omgeving goed te kunnen informeren over de transformatie van het gebied.

Bij deze transformatie staan duurzaamheid en leefbaarheid centraal. Het plan omvat onder meer waterberging en het bevorderen van biodiversiteit. Er worden aangename verblijfsplekken gerealiseerd met een nieuw haventje en diverse binnentuinen. We hergebruiken diverse materialen in het gebied en behouden zo veel mogelijk bomen.

Vorige week donderdag is een participatieavond geweest waarin we waardevolle feedback hebben ontvangen van omwonenden en geïnteresseerden. Deze opmerkingen nemen we waar mogelijk mee in het voorlopig ontwerp om van de Reeuwijkse Poort een aantrekkelijke woon-, leef- en werkomgeving te maken.