hero

Gewonnen! Brandweer Zierikzee

Nieuws/16 September 2024

“Het gebouw is de gevraagde eye-catcher op de zichtlocatie langs de N59. De verticale belijning en het circulair gebruik van nautisch hout sluiten perfect aan bij de aard en schaal van de beoogde locatie.”

RoosRos heeft samen met Bouwbedrijf Boogert de D&B-selectie voor de nieuwe brandweerkazerne in Zierikzee gewonnen. De nieuwe brandweerkazerne krijgt een remise met vijf stallingsplaatsen. In een naastgelegen bouwdeel komen het sanitair, kleedruimtes en kantoren en op de verdieping kantoren, een instructieruimte en de kantine. Rondom het gebouw wordt ingezet op biodiversiteit met een mooi groenplan.

Co-creatief proces
Onze presentatie is positief beoordeeld: “De sleutelfunctionarissen zijn bevlogen en deskundig en stralen uit dat ze voor partnerschip gaan.” We hebben ingezet op een toekomstgerichte strategie voor het gebouw. Met de Veiligheidsregio Zeeland en de gebruikers is inmiddels een eerste co-creatie-sessie geweest.

Circulair
Het gebouw is ontworpen volgens de S-lagen van Brand. De constructie, de gevels, de W- en E-installaties en het inbouwpakket worden los van elkaar ontworpen. Flexibel op de lange termijn en losmaakbaar! Het is de ambitie om zoveel mogelijk in te zetten op circulaire materialen. Zo worden oude binnenpuien uit het gemeentehuis hergebruikt en worden de gevels gemaakt van gebruikt sloophout uit Kats.

Kennis en ervaring
Wij delen graag de kennis die wij hebben over deze typologie gebouwen. Recent hebben wij – samen met KWK adviseurs – op het nationaal congres van de NIPV (Nederlands Instutuut Publieke Veiligheid) met diverse veiligheidsregio’s gebrainstormd over de lagenstrategie van Brand.

Heeft u interesse? Maak dan een afspraak met een van onze architecten via 0186-691580.

Recente projecten brandweer:
Oud-Beijerland
Klaaswaal
Papendrecht
Renswoude