hero

Huis voor de Kerk

Nieuws/11 September 2024

“Met dankbaarheid in ons hart mocht men unaniem tot de conclusie komen dat RoosRos Architecten aan de wensen voldoet om deze bijzondere weg met ons te gaan”. De selectiecommissie van de Hervormde Gemeente Sliedrecht heeft voor RoosRos gekozen als architect van het te realiseren Huis voor de Kerk.

Direct naast de Grote Kerk in Sliedrecht komt de nieuwbouw van het Huis voor de Kerk. Dit gebouw huisvest diverse ontmoetingsruimtes en zalen voor de Hervormde Gemeente. Door middel van een transparant tussenlid zal het gebouw gekoppeld worden aan de historische Grote Kerk. In onze presentatie gingen we vooral in op het proces van co-creatie. Samen met de gebruikers aan de slag! Daarnaast gaven we een eerste doorkijk naar een gebouwconcept. Bestaande uit natuurlijke materialen, contrasten tussen open en gesloten, licht en donker, introvert en extravert.

Projectmanager Matthijs van den Berg: "Deze kans om bij te dragen aan zingevend vastgoed spreekt mij enorm aan. Met mijn ervaring in kerk- en verenigingsbouw draag ik graag bij aan dit project. Ik zie ernaar uit om het ontwerpteam aan te sturen, met oog voor de randvoorwaarden van de opdrachtgever, zodat we gezamenlijk een mooi eindresultaat bereiken. Een goede persoonlijke samenwerking is voor mij daarbij van groot belang."