Liefde voor architectuur
Nieuws/14 February 2025Duurzaam en toekomstgerichte architectuur, daar zijn we smoorverliefd op. Samen met onze relaties krijgen we het warm van circulaire oplossingen vinden voor onze gebouwen. Biobased bouwen helpt de natuur in stand te houden, zodat vlinders ongestoord door blijven fladeren door de lucht en onze buik. Met onze gebouwen brengen we de liefde voor architectuur van binnen naar buiten.
Onze collega's zijn verbonden door een gedeelde passie voor architectuur en bijdragen aan het klimaat. Deze liefde voor ons vak delen we graag, en daarom hebben we een aantal van onze collega's de vraag gesteld: 'Waar heb jij liefde en passie voor in je werk bij RoosRos?'
Elles Warrenaar, architectonisch ontwerper: “Ik vind het mooi om iets te creëren waar mensen prettig en geïnspireerd in kunnen werken. Het geeft voldoening om te weten dat je bijdraagt aan een omgeving waarin mensen zich kunnen ontwikkelen.”
De vonk slaat ook over naar onze stagiairs. Zo vertelt Vera Bijl: “Wat ik echt leuk vind, is het proces van ontwerp naar realiteit. Het lijkt me geweldig om te zien hoe iets waar je aan hebt gewerkt, in de praktijk werkt en een verschil maakt.”
Onze technisch ontwerper Jaco beantwoordt de vraag met: “Wij zijn altijd bezig met het creëren van iets moois en het streven om de wereld een beetje mooier te maken.”
Ook Christiaan, technisch ontwerper en BIM coördinator deelt zijn passie: “We ontwerpen gebouwen voor mensen. Het is belangrijk dat een gebouw bijdraagt aan het welzijn van de gebruikers, maar ook voor de mensen die als omwonenden of voorbijgangers ermee in aanraking komen.” Hij noemt de basisingrediënten van een goed ontworpen gebouw: “Prettige materialen en kleuren, je eenvoudig kunnen oriënteren, een gezond binnenklimaat met volop daglicht en zicht op groen.” Het zou volgens hem niet zo mogen zijn dat het realiseren van een goed gebouw op een andere plek ten koste gaat van het klimaat of de natuur. “Ik werk daarom het liefst met circulaire bouwmaterialen. Door een goede detaillering zorg je ervoor dat de gebruikte materialen zo lang mogelijk meegaan. En is een materiaal uiteindelijk toch aan vervanging toe, dan moet het zo losmaakbaar mogelijk zijn aangebracht om recycling te vereenvoudigen.”
Tekst: Èvelyn de Wit - stage communicatie