hero

Monumentaal icoon

Nieuws/14 September 2024

Zaterdag 14 september 2024 is het weer Open Monumentendag. Die dag opent ook de Watertoren in Zwijndrecht haar deuren. Dit iconische Rijksmonument, gelegen aan de oever van de Oude Maas, biedt bezoekers een uniek uitzicht over het Drierivierenpunt en het historische Dordrecht. Bezoekers kunnen meedenken over de toekomstige invulling van dit multifunctionele gebouw.

Respectvolle renovatie
De Watertoren, oorspronkelijk ontworpen door architect F.A. de Jongh en gebouwd aan het einde van de 19de eeuw, kreeg in 2019 een tweede leven dankzij een ingrijpende renovatie onder leiding van RoosRos Architecten en in opdracht van ISA Beheer. De oorspronkelijke architectuur is met respect hersteld, waarbij eigentijdse toevoegingen, zoals de nieuwe glazen kroon, een moderne draai geven aan de historische structuur. Deze kroon biedt bezoekers een fenomenaal 360° uitzicht over de omliggende Drechtsteden, een perfecte balans tussen historie en moderniteit.

Meer weten over de renovatie? Lees ons eerdere artikel over de transformatie van de Watertoren.

Bezoek de Watertoren
Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers niet alleen de renovaties bewonderen, maar ook meedenken over de toekomstige invulling van het gebied rondom de Watertoren. Hoewel de toegang gratis is, is het vanwege de beperkte parkeergelegenheid aangeraden om lopend of met de fiets te komen.

Voor meer informatie en reserveringen voor andere monumenten, bezoek www.kunztzwijndrecht.nl/monumentendag.

Foto: Gemeente Zwijndrecht