hero

Multi-level warehouse Rotterdam

Nieuws/11 October 2024

Met de toenemende vraag naar duurzame logistieke oplossingen is de ontwikkeling van Rotterdam City Distribution midden in het hart van de Rotterdamse haven en dicht bij het centrum, een baanbrekende stap. Gericht op bedrijven die streven naar efficiënte en emissievrije distributie.

Dit nieuwe gebouw ontwikkeld door Goodman en ontworpen door RoosRos Architecten wordt met 35.700 m² verdeeld over vijf lagen, een iconisch herkenningspunt aan de Maas.

De strategische ligging in de Waalhaven met directe ontsluiting naar de A15 en A16, maakt het centrum uitermate geschikt voor bedrijven die stedelijke en e-commerce distributie snel en efficiënt willen realiseren. Binnen 30 minuten kunnen zij meer dan twee miljoen consumenten bereiken, en binnen een uur zelfs 6,6 miljoen. Met 585 EV-laadstations, zonnepanelen en een indrukwekkend stroomvermogen van 5,3 MVA, is het project klaar voor de toekomst van zero-emissie distributie.

RoosRos-architect Chi-Hang Chim verwoordt de visie achter het ontwerp: "Het gevelontwerp is geïnspireerd door de reliëfkunst van Jan Schoonhoven. De toeschouwer wordt verrast door het spel van licht en schaduw wat verandert gedurende de dag. Het gebouw is als het ware een canvasdoek, terwijl men de functies kan aflezen van het gebouw." Dit artistieke element, gecombineerd met het vooruitstrevende duurzame karakter van het gebouw, maakt het Rotterdam City Distribution een uniek project.

Het gebouw biedt per bouwlaag units variërend van 1.200 tot 8.300 m² elk voorzien van eigen loading docks, goederenliften en bakfietsliften. Op de bovenste verdiepingen worden panoramische kantoren gerealiseerd met een prachtig uitzicht over de haven en de Maas. BREEAM Excellent-gecertificeerd, herontwikkeld op een brownfield-locatie, en gelegen aan de rand van de zero-emissiezone, voldoet dit gebouw aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Rotterdam City Distribution (goodman.com)