hero

Prelude voor de toekomst

Nieuws/17 October 2024

Op dinsdag 8 oktober is het vernieuwde Activiteitencentrum Gemiva Symfonie in Oud-Beijerland feestelijk geopend. RoosRos Architecten was verantwoordelijk voor het bouwkundig- en interieurontwerp en heeft het pand een lichte en natuurlijke uitstraling gegeven.

Het verouderde interieur was toe een frisse en transparante aanpassing. De bestaande groepsruimtes zijn vergroot en grenzen aan het verbindende multifunctioneel plein. Licht, lucht en plezier krijgt de ruimte om ver tot in het gebouw te komen.

Het nieuwe interieur ademt licht en zachtheid uit. De ruimtes zijn met elkaar verbonden door een transparant multifunctioneel plein en de bestaande verkeersruimtes hebben een nieuwe functionaliteit gekregen. Het materiaalgebruik is natuurlijk en afgestemd voor het gebruik. Door een intensief contact met de opdrachtgever en aannemer zijn verantwoorde keuzes gemaakt voor een toekomstbestendig en duurzaam gebruik.

Architect Jos Hermans: “Schaterlachen, uitgestoken handen, voorzichtige blikken en nagespeelde karakters uit Bassie en Adriaan! Mijn eerste ontmoeting met Symfonie. De eerste opening voor een mooie samenwerking! Een project, klein of groot kent vele memorabele momenten; van de eerste handdruk tot een voorzichtige potloodlijn op papier; van het geluid van de voorhamer tegen de dikke muur tot het dichttrekken van de deur aan het eind van de dag van oplevering. Eén moment steekt er met kop en schouders boven uit: De Opening! De Grande Finale, het afzwemmoment voor het diploma, thuiskomen na een lange reis.

En dan is het zover……de deuren gaan open, de armen gebaren van “kom maar binnen” en voor de zoveelste keer klinkt: “Welkom bij Symfonie”. En wat voor een welkom! Zachte kleuren vormen de melodie van het muziekstuk, de natuurlijke materialen de dragers van de compositie. Licht en lucht spelen een samenspel van tonen. En door het gehele creatieve oeuvre stralen de muzikanten, aritmisch en improviserend, ingetogen en uitbundig! De opening is een start met een positieve bewerking van een bijzonder muziekstuk. De prelude voor de toekomst!”

Een bijzonder “harmonieus” samenspel met een “Symfonie” als beeldende compositie.

Gemiva

Meerbouw Rotterdam