hero

Samen kom je verder

Nieuws/25 September 2023

Spryg organiseert op 28 september de Vastgoeddag Flevoland. Erwin Bes en Sander Ros zullen een lezing houden over stedelijke verdichting, het bouwen bij OV-knooppunten en het realiseren van een gemixt programma. Het project Wisselweg Almere zal als casus dienen.

Binnenstedelijke ontwikkeling
Almere is één van snelst groeiende steden van Nederland. Dat betekent dat de stad kampt met een zelfs voor Nederlandse begrippen bovengemiddelde woningnood. Daarom zijn wij trots dat wij als RoosRos een ontwerp hebben gemaakt voor een binnenstedelijke ontwikkeling dat maar liefst 937 hoogwaardige appartementen aan de Almeerse woningvoorraad gaat toevoegen, waarvan 90 procent voor sociaal, starters en middensegment huur. Het project bevindt zich aan de rand van het zakelijk centrum van de stad en op een steenworp afstand van het Centraal Station. In hoogbouwtorens van 50 tot 109 meter hoog. Erwin Bes (namens opdrachtgever Van der Valk Investments) en Sander Ros (RoosRos Architecten) geven een toelichting op deze Almeerse binnenstedelijke (her)ontwikkeling.

Interview
Lees hier meer over deze (her)ontwikkeling in het interview met Daan Font Freide en Margaretha de Jongh. Samen kom je verder.