hero

Vrienden van Ikazia

Nieuws/24 May 2024

Donderdagochtend 23 mei hadden wij de eer om de Vrienden van Ikazia te verwelkomen bij ons op kantoor voor een inspirerende ontbijtbijeenkomst. Deze bijeenkomst stond in het teken van “Duurzame Leefomgeving”, een thema dat naadloos aansluit bij onze kernwaarden en visie als RoosRos Architecten.

De ochtend begon met een heerlijk ontbijt bij ons op kantoor, waar professionals en Vrienden van Ikazia de kans kregen om te netwerken en ideeën uit te wisselen. De sfeer was energiek en positief, wat zorgde voor een fijne start van de dag. Aart Jan Witvliet, voorzitter van Vrienden van Ikazia, opende de bijeenkomst met een hartelijk welkom.

Innovatief en duurzaam
Henk de Gelder gaf een boeiende presentatie over onze innovatieve en duurzame projecten. Samen met Arjan Kraaijeveld, algemeen directeur van GKB Groep, werd er dieper ingegaan op het thema ‘Duurzame leefomgeving’. Henk benadrukte hoe wij bij RoosRos Architecten streven naar toekomstbestendig bouwen en ontwerpen met een visie op duurzaamheid. Dit werd verder geïllustreerd door voorbeelden van onze recente projecten en een rondleiding door ons kantoor, waar onze duurzame en innovatieve werkwijzen in de praktijk te zien waren.

Tijdens de presentatie hield Henk een krachtig pleidooi voor samenwerking tussen verschillende disciplines en specialisten. Hij benadrukte dat het thema duurzaamheid betekent dat we vooral samen moeten werken en dat RoosRos Architecten in dat proces de integrator is. “Zonder samenwerking geen duurzame leefomgeving.”

Healing Environment
Een leuk detail om te vermelden is dat wij momenteel bezig zijn met het ontwerpen van de afdeling radiologie in het Ikazia Ziekenhuis. Dit is een charitatief project waarin we principes hanteren uit de zogenaamde "healing environment", waarbij de focus ligt op hoe de fysieke omgeving een positieve invloed kan hebben op het welzijn van patiënten en hun families. Uit diverse onderzoeken blijkt dat factoren zoals daglicht, visueel comfort en kleurgebruik een aanzienlijke impact kunnen hebben op de mentale en fysieke gezondheid van patiënten.

Gezonde en duurzame toekomst
De ontbijtbijeenkomst was een succes en gaf ons de gelegenheid om onze visie en ervaringen te delen met de Vrienden van Ikazia. Wij kijken ernaar uit om samen verder te bouwen aan een gezondere en duurzamere toekomst.

We danken iedereen voor hun aanwezigheid en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen!